MeyerHaugen

Rekruttering Intervju
  • Artikler /
  • Den vanligste feilen når du skal rekruttere

Den vanligste feilen når du skal rekruttere

Rekruttering er verken magefølelse eller hokuspokus, sier partner Bård Idås i MeyerHaugen. Prosess og metode er det aller viktigste for å unngå dyre feilansettelser.

 

– Jeg tror på prosessen, sier Bård Idås, som leder MeyerHaugens satsing på media, kommunikasjon og digitale roller. Han mener den vanligste feilen som gjøres i rekruttering er at det tas for lett på prosess og metode.

 

Gjennom hundrevis av rekrutteringer og tusenvis av samtaler med kandidater og rekrutterende ledere har Idås ofte sett at den som var favoritten til å begynne med, ikke nødvendigvis er den foretrukne kandidaten til slutt.

 

– En velutprøvd prosess som består av flere ulike samtaler, tester og caseoppgave gir erfaringsvis det klart beste beslutningsgrunnlaget. I tillegg gir det kandidatene en lik og rettferdig mulighet til å vise seg frem for det rekrutterende selskapet, sier Idås.

 

MeyerHaugens hovedfokus er rekruttering til krevende spesialist- og lederstillinger. I dagens marked er det stor kamp om talentene, og selskapets rekrutteringsmetodikk har fokus på den gode kandidatopplevelsen.

 

– De fleste oppdragene vi løser er meget krevende, og stiller store krav til våre rekrutterere. Vår rekrutteringsmetodikk er effektiv på tvers av bransjer og tilpasset både privat og offentlig sektor, sier Idås.