MeyerHaugen

Rekruttering

Rekruttering

Vi hjelper våre kunder med rekruttering til krevende spesialist-, leder- og topplederstillinger i offentlig og privat sektor. Vårt hovedfokus er innen fagområdene IT og digital, kommersielle og administrative stillinger, samt ingeniørfag og energi. Vi hjelper våre kunder med å identifisere, kvalitetssikre og ansette rett person til jobben. Etter kartlegging av rollen du rekrutterer til, gjør vi målrettede søk og kontakter relevante profiler til rollen. Gjennom en fasilitert rekrutteringsprosess vil du møte kvalifiserte kandidater som er motivert for en dialog om jobben. Vi hjelper deg å velge ut og rekruttere kandidaten som har riktig motivasjon, kompetanse og personlighet for rollen du ansetter til.

De fleste oppdragene vi løser er meget krevende, og stiller store krav til våre rekrutterere. Vår rekrutteringsmetodikk er effektiv på tvers av bransjer og tilpasset både privat og offentlig sektor. Våre rekrutterere har erfaring med rekruttering innen IT, digital sektor, kommunikasjon, politikk, samfunnskontakt, byggebransjen, bærekraft, HR, ledelse, salg, økonomi, energi, logistikk, industri, ingeniørfag og en rekke andre områder.

Lurer du på om vi kan finne kandidatene du leter etter?

Kontakt administrerende direktør, Jane Haugland, for en prat om hvordan vi kan rekruttere til dine ledige stillinger.

Telefonnummer

+47 959 79 054

E-post

jane@meyerhaugen.no

Vil du heller at vi skal kontakt deg? Legg igjen e-postadressen din, så tar vi kontakt så snart som mulig.

Rekruttering - Q&A

MeyerHaugen har en rekrutteringsprosess hvor kandidaten er i fokus. For å lykkes med det fokuserer vi på å kartlegge områder som er viktige for kandidater, og så kommunisere disse troverdig. Ærlig, respektfull og oppriktig kandidatkommunikasjon fra første kontakt, gjennom intervjurunder og i sluttforhandlinger, bidrar til at rett kandidat velger dere som sin nye arbeidsgiver.

Vi benytter podcast som et verktøy i våre rekrutteringsprosesser. Rundt 80% av kandidatene vi har i prosess gir uoppfordret positive tilbakemeldinger på stillingspodcastene. Vi opplever at flere relevante kandidater velger å gå inn i prosess, kandidatene har oftere rett motivasjon for jobben, intervjuene blir bedre og ikke minst, arbeidsgiverens employer brand styrkes og kandidatopplevelsen løftes.

Vårt mål er å ferdigstille alle rekrutteringsprosesser på åtte uker, fra oppstartsmøte til signert kandidat. Hvor lang tid et oppdrag tar, påvirkes av når oppdraget startes opp, hvor tilgjengelig dere som kunde er gjennom prosessen, hvor krevende kandidatmarkedet er for akkurat denne rollen, og hvor sterkt deres verdiforslag til kandidatene er. I oppstarten av en prosess vil vi dele våre vurderinger av når dere kan forvente en signert kandidat.  

Vi rekrutterer spesialister og ledere til ulike bransjer. Vi løser oppdrag innen IT, medier og kommunikasjon, finans, bygg og anlegg, økonomi, bærekraft og digital sektor, for å nevne noen.

 

Før vi tar på oss et rekrutteringsoppdrag gjør vi alltid en vurdering av om vi vil kunne løse oppdraget effektivt. Kandidatmarkedet, arbeidsgiverens merkevare, lønnsbetingelser og andre faktorerer er relevante faktorer som vurderes før vi sier ja til et oppdrag. Vi sikrer alltid at vi har kapasitet til å løse oppdraget effektivt. Vårt mål er å sikre at vi ikke selger oppdrag vi ikke kan løse. 

Alle våre stillinger publiseres på våre hjemmesider og i våre sosiale medier. Slik når de en stor gruppe aktive jobbsøkere. 
 

For å nå passive kandidater benytter vi oss av annonsering og digitale kampanjer. Vi har en egen digital spesialist som tilpasser annonseringen av din stilling til din målgruppe. Du vil få mer informasjon om våre mediepakker, ved oppstart av ditt oppdrag.

Stillingspodcast som verktøy i rekrutteringsprosessen

Kandidatene opptatt av å finne ut hvordan det egentlig er å jobbe hos dere. De lurer ikke bare på hvilke oppgaver som skal løses og kvalifikasjoner dere ser etter. De lurer på hvorfor de skal velge akkurat denne jobben, og ikke minst lurer de på hvem de skal jobbe sammen med. Som del av rekrutteringsprosessen spiller vi inn en stillingspodcast om rollen du skal ansette til. Denne sikrer at kandidatene får en «Realistic Job Preview» (RJP) og velger dere på riktige premisser.

Stillingspodcasten er en usminket prat med rekrutterende leder om jobben som skal besettes. Stillingspodcasten gir relevante kandidater mer informasjon om stillingen enn klassiske stillingsannonser og kandidatbrev. Stillingspodcasten bidrar til at kandidatene dere møter vet mer om rollen, organisasjonen og ansettende leder, enn andre kandidater.