MeyerHaugen

Rekruttering

Lurer du på om vi kan finne kandidatene du leter etter?

Kontakt managing partner Petter Meyer for en prat om hvordan vi kan rekruttere til dine ledige stillinger.

Telefonnummer

+47 959 79 054

E-post

petter@meyerhaugen.no

Vil du heller at vi skal kontakt deg?

Rekruttering - Q&A

MeyerHaugen har en rekrutteringsprosess hvor kandidaten er i fokus. Vår jobb er ikke bare å hjelpe deg å velge riktig kandidat til stillingen du rekrutterer til – det er også å hjelpe kandidaten å velge rett. For å lykkes med dette fokuserer vi på å kartlegge områder som er viktige for kandidater, og så kommunisere disse troverdig. Ærlig, respektfull og oppriktig kandidatkommunikasjon fra første kontakt, gjennom intervjurunder og i sluttforhandlinger, bidrar til at rett kandidat velger dere som sin nye arbeidsgiver.

Vårt mål er å ferdigstille alle rekrutteringsprosesser på åtte uker, fra oppstartsmøte til signert kandidat. Dette klarer vi ofte, men ikke alltid. Hvor lang tid et oppdrag faktisk tar vil påvirkes av når i måneden oppdraget startes opp, hvor tilgjengelig dere som kunde er gjennom prosessen, hvor krevende kandidatmarkedet er for akkurat denne rollen, og hvor sterkt deres verdiforslag til kandidatene er. I oppstarten av en prosess vil vi dele våre vurderinger av når dere kan forvente en signert kandidat.  

Før vi tar på oss et rekrutteringsoppdrag gjør vi alltid en vurdering av om vi vil kunne løse oppdraget effektivt. Kandidatmarkedet, arbeidsgiverens merkevare, lønnsbetingelser og andre faktorerer er relevante faktorer som vurderes før vi sier ja til et oppdrag. Vi må sikre at vi har relevant kompetanse og kapasitet til å løse oppdraget effektivt. Vi må også sikre at vi har ledige rådgivere med kompetanse til å løse oppdraget. Vårt mål er å sikre at vi ikke selger oppdrag vi ikke kan løse. Dette gjør at vi noen ganger sier nei til oppdrag, men det bidrar også til at vi veldig sjelden feiler med rekrutteringene vi tar på oss.