MeyerHaugen

Bytte jobb?

Snarveier

Kanskje vi kan hjelpe deg?

Prosessen med å bytte jobb går vanligvis gjennom fire faser. Først må du finne ut hva du vil, og så må du finne en relevant jobb som er ledig. Når du har funnet en jobb å søke på må du skrive en søknad som sikrer at du kommer til intervju. Og til slutt må du mestre intervjuet. På denne siden samler vi informasjon som kan hjelpe deg å lykkes som jobbsøker.   

01

Jeg er klar for en annen jobb,
men jeg vet ikke hva.

Første steg på vei til ny jobb handler om å finne ut hva du vil. Vil du utvikle deg? Eller har du kommet i en situasjon hvor du må finne en ny jobb, men ønsker å prøve et nytt fagfelt?

Det kan være vanskelig å finne ut hva som er den neste jobben for deg, men jo bedre du forstår hva du vil, desto lettere er det å finne jobber å søke på. Bevissthet om motivasjon gjør det lettere for andre å hjelpe deg, og er helt sentralt for å faktisk få den riktige jobben.

Hør

Podcast

Kurs søke jobb

Vi tilbyr fysiske og digitale jobbsøkerkurs, for å hjelpe deg å synliggjøre din kompetanse som jobbsøker.

LinkedIn er et av flere verktøy rekrutterere bruker for å finne aktuelle kandidater til stillinger. Sørg for at din LinkedIn-profil er relevant og oppdatert.

Hør

Podcast

02

Jeg vet hva jeg vil, men
hvordan finner jeg rett jobb å søke på?

Det kan være vanskelig nok å navigere i jobbmarkedet, og i tillegg er det ikke alle stillinger som faktisk lyses ut. Hvordan gjør du deg aktuell for disse stillingene?

Rekruttere benytter blant annet LinkedIn for å finne aktuelle kandidater. Derfor er det viktig at du har en oppdatert og relevant LinkedIn-profil, slik at vi kan finne deg når vi ser etter kandidater.

 

Ledige stillinger er ferskvare, på våre sider finner du de vi til enhver tid jobber med. Dersom du ikke finner den riktige stillingen for deg, kan du også velge å registrere din CV i vår database. 

03

Jeg har funnet jobben,
men hvordan øker jeg sjansen for å komme til intervju?

Kanskje dagdrømmer du allerede om den nye jobbhverdagen. Mellom deg og intervjuet står en god søknad og CV. Hvordan kan du skille deg ut i mengden av jobbsøkere?

CVen synliggjør hvilken kompetanse og erfaring du har med deg. Søknaden skal vise litt av din personlighet og fortelle hva som motiverer deg. Den er bindeleddet mellom deg og din CV. Både søknad og CV må vise hvorfor akkurat du er relevant for den jobben du søker. Hvis du virkelig vil levere en god søknad må du forstå hva arbeidsgiveren søker etter. Her finner du hjelp til å skrive en god CV og søknad.

Last ned

Sjekkliste for CV

Sørg for at både CV og søknad er tilpasset stillingen du søker på.

Intervju forbredelse

Å komme forberedt til intervju kan bety forskjellen på om du får jobben eller ikke.

Gå til

Kurs om videointervju

04

Jeg har blitt kalt inn til intervju – hvordan kan jeg forberede meg?

Endelig har du fått invitasjonen! Men, intervjuprosessen kan være krevende. Du møter mennesker du ikke kjenner fra før, som skal vurdere om du er den beste kandidaten til jobben.

De som gjør det best på intervjuet, stiller godt forberedt, er bevisste på hva som motiverer dem, de er seg selv, og har fokus på jobben de søker på. Les deg godt opp på forhånd og øv på intervjusettingen. Tenk også nøye over hva som er viktig for deg å få svar på under intervjuet.

Anbefalt bok

Jobbsøkerkoden – slik får du jobben, handler om nettopp det. Hvordan knekker du koden og får jobben du alltid har drømt om? Via Universitetsforlaget kan du kjøpe boken til MeyerHaugen-pris. Klikk på knappen under, legg boken i handlekurven og bruk rabattkoden “mhrabatt” når du skal betale.