MeyerHaugen

Husbanken iverksetter regjeringens boligsosiale politikk. Gjennom virkemidler som bostøtte, lån, tilskudd og kunnskapsutvikling støtter vi kommunene faglig og økonomisk i deres arbeid med å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet. Husbanken har cirka 300 ansatte fordelt på kontorer i Drammen, Oslo, Arendal, Bergen, Trondheim, Bodø og Hammerfest. Vårt hovedkontor er lokalisert i moderne lokaler ved Papirbredden i Drammen, kun ti minutters gange fra jernbanestasjonen. Løsningsarkitekten vil være lokalisert ved vårt hovedkontor.

Vi ønsker å gi deg som kandidat et bedre bilde av hva jobben handler om. I denne podkasten intervjuer vi Avdelingsdirektør Kjetil Espedokken i Husbanken om organisasjonen, og hva han ser etter i denne rekrutteringen; https://soundcloud.com/meyerhaugen/husbanken-losningsarkitekt/s-Np5zJyeYrzL

I Husbanken jobber vi brukersentrert, smidig og tverrfaglig med fokus på deling og samarbeid. Vi sitter derfor i autonome team på tvers av avdeling- og kontorgrenser. Vi praktiserer DevOps, og løsningene vi lager kjører på OpenShift. Vi er et stort IT-miljø med høy kompetanse og fokus på oppdatert teknologi og metodikk. Ved Digitaliseringskontoret er vi cirka 55 fast ansatte fordelt på fire avdelinger; IT utvikling, IT forvaltning, IT arkitektur og IT prosess.

Om jobben
Hos oss står våre brukere i sentrum, og vi er derfor på utkikk etter deg som er glødende opptatt av å skape gode brukeropplevelser.

Arbeidsoppgavene vil være varierende, og vil inkludere;

Hvem ser vi etter?
Vi ser etter deg med minimum Bachelorgrad innen IT-fag med gode karakterer, gjerne med spesialisering innen systemutvikling. Særskilt relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.

Følgende kriterier gir et bilde av kompetansen vi ser etter for at du vil trives og kunne utføre en god jobb:

For å lykkes og trives i rollen er det viktig å vite følgende:
Det er en fordel om du har kjennskap til offentlige fellestjenester og bruken av disse, erfaring med integrasjon i et distribuert miljø, bruk av SQL- og No-SQL databaser og rammeverk for testing som Cypress, Selenium og Cucumber. Det er også fint om du kjenner til hvordan tjenester kan sikres ved hjelp av Oauth eller OpenID Connect. Hvis du har kjennskap til Kubernetes er det en fordel.

Følgende personlige egenskaper blir viktige for å lykkes i jobben:

Hvorfor jobbe hos Husbanken?
Er du en engasjert løsningsarkitekt som også liker å jobbe «hands-on» med utvikling av spennende og kompliserte løsninger? Da kan du raskt få en sentral og spennende rolle hos en viktig samfunnsaktør i Norge. Hos oss blir du en del av et hyggelig og faglig sterkt team med tempo og spennende prosjekter.

Utover dette kan vi tilby den rette kandidaten;

Inkludering og mangfold i praksis
Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Derfor ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til å løse oppgavene våre enda bedre. Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Derfor ønsker vi alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke, uansett alder, kjønn, arbeids -og livserfaring, hull i CV-en, etnisk bakgrunn eller funksjonsevne.
Husbanken vil bidra til å realisere regjeringens mål med inkluderingsdugnaden, om at minst fem prosent av de nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller ha hull i CV-en. Som IA-bedrift vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Anonymiserte opplysninger om søkerne kan bli brukt til statistikkformål.

Det vil bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Dersom du ønsker å reservere deg fra å bli oppført på en offentlig søkerliste, må du begrunne dette. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger kan bli offentliggjort, selv om du har reservert deg fra å bli ført opp på denne søkerlista. Du vil i tilfelle få varsel før offentliggjøring (jf. Offentleglova §25).

Under ansettelsesprosessen vil det bli foretatt en bakgrunnssjekk av finalekandidaten tilpasset stillingens karakter. Vi benytter oss av Semac bakgrunnssjekk. Har du høyere utdanning fra utlandet, ber vi deg å legge ved bekreftelse på NOKUTs generelle godkjenning.

Mer informasjon
Ta gjerne kontakt med avdelingsdirektør Kjetil Espedokken via telefon 982 69 319, eller med vår rekrutteringspartner Henrik Andersson i MeyerHaugen AS, for en uformell og konfidensiell prat om rollen. Du når ham via e-post henrik@meyerhaugen.no alternativt kan Seniorrådgiver Gabriella Hernando Nyborg kontaktes via telefon 45 41 80 02 eller e-post gabriella@meyerhaugen.no.

Søknadsfrist snarest