MeyerHaugen

Direktør bærekraft

Har du et hjerte som banker for bærekraft? Er du en tydelig leder som er god på å sette klare mål og drive gjennom beslutninger? Motiveres du av muligheten for å realisere bærekraftstiltak som gir konkrete effekter både i dag og fremover? Da kan stillingen som direktør for bærekraft i Fremtind Forsikring være noe for deg!

Fremtind har som ambisjon å ta plassen som morgendagens forsikringsselskap. Vi er i dag landets tredje største forsikringsselskap, og har SpareBank1 og DNB som eiere og distributører.

Vi styrker nå vårt bærekraftsarbeid ytterligere, og søker derfor en direktør for en nyopprettet bærekraftsavdeling i Fremtind. Dette er en svært viktig rolle i selskapet, både for å lykkes med selskapsstrategien og for å levere på samfunnsoppdraget vårt. Bærekraft handler om veldig konkrete spørsmål for et forsikringsselskap som oss. Kundene våre kjenner på konsekvensene av klimaendringene hver eneste dag, og vi er blant annet en stor innkjøper som har reell mulighet til å påvirke våre leverandører i retning gjenbruk og reparasjoner – her og nå. 

Ansvaret til direktøren blir å løfte bærekraft som strategisk område i Fremtind, sette ambisjonsnivå sammen med konsernledelsen og sikre gjennomføring i hele organisasjonen. Klimarisiko skal innarbeides i styringen av hele forsikringsvirksomheten vår, og vi skal identifisere og gjennomføre bærekraftstiltak som gir konkrete effekter. Vi trenger derfor en leder som vil sette retning og skape bevegelse. Dersom du liker å drive prosesser, sikre beslutningsunderlag og koordinere bærekraftsarbeid på tvers i en stor organisasjon, vil dette være en veldig spennende match. Vi søker en dyktig leder som vil være synlig på eksterne arenaer, men som samtidig aldri slipper taket på "hjemmebane" og realiserer tiltakene som er besluttet.

Stillingen rapporterer til direktør for Fremtind Konsernsenter, Monica Hvidsten, og vil jobbe tett med konsernsjef Turid Grotmoll og ledergruppen i Fremtind. Stillingen får personalansvar for to ansatte.

Om jobben

Overordnet vil jobben handle om å sette ambisjonsnivå for bærekraft sammen med resten av ledelsen, og drive gjennom beslutninger og tiltak som realiserer ambisjonen. Konkret vil stillingen innebære ansvar for blant annet følgende:

Hva ser vi etter?

Vi søker deg som kan sette deg inn i komplekse problemstillinger, som kan utfordre det etablerte, og som kan bruke bærekraft strategisk til å skape forretning og håndtere risiko. For å kunne lykkes med dette ser vi etter følgende kvalifikasjoner når vi vurderer kandidater:

Hva kreves av deg?

Vi vil at du skal lykkes og trives i rollen hos oss, og tenker at følgende personlige egenskaper legger til rette for dette:

Vårt løfte til deg

Vi er stolte av å jobbe i Fremtind, og håper å få deg som kollega dersom dette er rett for deg. Om du blir vår nye kollega skal vi gjøre alt vi kan for at du får følgende fra oss:

Do you want to know more?

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere Bård Idås eller Anette Myhre Vincendeau for mer informasjon eller en uforpliktende prat om stillingen.

Praktisk info om prosessen

I forkant av ansettelse vil det kunne bli foretatt en bakgrunnssjekk for å verifisere opplysninger som fremgår av CV og tilgjengelig dokumentasjon. Bakgrunnssjekken vil gjennomføres etter samtykke fra aktuelle søkere. Nærmere informasjon vil bli gitt om dette.