MeyerHaugen

Santander er i utvikling og vekst. Vi er en av de største og mest spennende finansielle institusjoner i Europa, og som selskap jobber vi agilitet for å innovere. Ettersom arbeid utgjør en stor andel av ditt liv, ønsker vi at det skal både være interessant og givende. Derfor holder vi tritt med de nyeste teknologier og verktøy, samt sikrer at alle får en betydning.

Ønsker du å høre mer om rollen som Infrastructure Leader, vår kultur og hvordan det er å jobbe i Santander? Lytt gjerne til podkast med Nils-Petter Alvim Head of Nordic IT Operation;  https://bit.ly/3d3sm8F

Visjonær og ambisiøs leder med nordisk ansvar
Vi ønsker oss en visjonær og ambisiøs leder som tar ansvar, er strukturert, og gir utviklingsmuligheter for autonome team – en leder som jobber på tvers, åpner eventuelle siloer, er opptatt av å samhandle og kommuniserer godt med ulike stakeholdere og roller i organisasjonen. Du må kunne kommunisere godt med forretning og overordnet ledelse – «selge» inn visjon, målbilde og «kost – nytte» verdi. Leder for Infrastruktur har personalansvar for åtte ansatte i tillegg til innleide konsulenter.

Foruten lederskapet vil rollen ha to hovedaspekter, eller fokusområder; våre eksisterende "on premise" løsninger og skyreisen. Vi satser stort på reisen mot sky og ønsker å ha folk med oss som akselererer prosessene. Du vil lede, planlegge og fasilitere fremdrift i prosessene, DevOps miljø, analyse og designe oppgavene som skal til for utviklingen av IT infrastruktur på nordisk nivå.

Ansvarsområder
Bygge og utvikle «ONE IT» infrastruktur. Ansvar for å levere profesjonalitet, stabil og sikker infrastruktur for forretningen. Som Leder for Infrastruktur vil du ha overordnet ansvar for;   

Vi tilbyr

Hva som kreves av deg for å lykkes

Egenskaper

Denne stillingen er lokalisert i Oslo, Lysaker (Stavanger eller en av de nordiske hovedstedene kan vurderes for den rette kandidaten). Noe reiser innen Norden, og til vårt hovedkontor i Spania, vil være påkrevd.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale om rollen.