MeyerHaugen

Rana No søker redaktør

Er du et drivende dyktig nyhetsmenneske som gløder for å sette dagsorden med engasjerende lokaljournalistikk? Trigges du av å videreutvikle en avis som utfordrer i et tradisjonelt avismarked? Er du en ledertype som er god til å inspirere og utvikle folk rundt deg? Rana No søker en redaktør som ønsker skape et positivt engasjement i Nord-Helgeland. 

Rano No er en heldigital avis som på kort tid har tatt en viktig posisjon i lesermarkedet, både med nyheter, lokal debatt og meningsutveksling. Som redaktør i Rana No får du anledning til å jobbe med saker som har stor betydning for folk som bor i Nord-Helgeland. Redaktøren leder redaksjonen og er avisens ansikt utad. Du leder fem redaksjonelle medarbeidere, og vil i stor grad selv delta i den daglige nyhetsproduksjonen.

Vi ser etter deg som har gode lederegenskaper, og som ønsker å utvikle redaksjonen sammen med en motivert og ambisiøs stab. Det er viktig at du har interesse for de gode lokale nyhetssakene, og har ønske om å sette dagsorden. 

Om stillingen

Jobben innebærer følgende ansvar og arbeidsoppgaver:

Hvem ser vi etter?

Vi tror du har best forutsetninger for å lykkes om du har følgende erfaring og egenskaper:

Vi ser etter deg som er en engasjert, inkluderende og tydelig leder. Du trives med å ta plass som redaktør og leder i organisasjonen. Det er fordelaktig om du har lokalkunnskap. 

Rana No tilbyr

Vi tilbyr en sentral og viktig stilling i en avis med klare ambisjoner om digital vekst. I Rana No kan du lede og utvikle et offensivt lag som liker å utfordre. Vi er en dedikert og kompetent redaksjon som elsker å være tett på leserne med lokale og relevante historier som berører. 

Kjenner du deg igjen?

Har du lyst å jobbe i Rano No, vil vi høre fra deg. Har du spørsmål knyttet til rollen eller ønsker en uformell og konfidensiell prat, ta gjerne kontakt med vår rekrutteringspartner i MeyerHaugen: Bård Idås på baard@meyerhaugen.no (tlf. 950 44 483) eller Karoline Mari Bjørndal på karoline@meyerhaugen.no (tlf. 975 12 023).