MeyerHaugen

For å gi deg bedre informasjon om stillingen har vi spilt inn en podcast. I denne podkasten intervjuer vi Per Christian Evensen Helme om NTB, hans forventninger til rollen, og hva du kan forvente deg i denne jobben: https://soundcloud.com/user-485305904-808676494/ntb-backend-utvikler  

Hvem er vi? 

NTBs ambisjon er å være Europas mest innovative nyhetsbyrå. Vi satser offensivt på fremtiden, gjennom både eksisterende tjenester og utvikling av nye områder. Vi trenger deg for å hjelpe oss med å bygge morgendagens nyheter. Du vil jobbe i avdelingen for automatisert journalistikk. Der er det i dag to redaksjonelle utviklere, en data scientist og en backend-utvikler. Vi bygger løsninger som skal skrive artikler basert på strukturerte data og bruke maskinlæring for å gjøre språket mer variert enn vi er vant til i tradisjonelle robotsaker. I tillegg skal vi lage skriveverktøy som journalister kan bruke til å lage artikkelforslag basert på datasett journalisten velger, og verktøyet skal generere en rekke varianter av samme artikkel basert på variasjon i dataene, for eksempel geografi. Sakene vi lager, kan du lese i alle landets aviser og nettaviser, som VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK og TV2. 

Du kan lese mer om avdelingen her: https://m24.no/automatisering-automatisert-journalistikk-lasse-lervik/ntb-oppretter-egen-avdeling-for-automatisert-journalistikk/460590 

Les mer om det vi jobber med her: https://www.ntb.no/nyheter/automatisering.  

Hvem er du?  

I stillingen som backend-utvikler kommer du til å være med på å påvirke teamets teknologivalg og løsninger. Har du teknologiutdannelse, er det et pluss, men det er viktigere at du har relevant erfaring som utvikler. Du får jobbe fokusert med store prosjekter over lengre tid, og derfor ser vi etter deg som 

Du blir heller ikke utslitt av tanken på å jobbe med «sprinter». Vi får ekstra mye å snakke om hvis du i tillegg liker nyheter, språk og maskinlæring. 
 

Vi ser etter deg som har erfaring og kjennskap til mye av følgende:  

Erfaring med nodeJs er dessuten en fordel, og det samme er erfaring med Postman eller annen API-testing.  

Hvordan blir hverdagen på jobb? 

Vi har de siste årene bygget opp en solid utviklingsavdeling som sammen med resten av organisasjonen har satt NTB på innovasjonskartet, både nasjonalt og internasjonalt. Antall utviklere har vokst i takt med satsingen på medieteknologi, og avdelingen består i dag av 16 utviklere og 14 innleide ressurser. Flere er på vei inn. Du vil jobbe med å utvikle NTBs automatiserte journalistikk og journalistrobotene våre. Vi er en bra gjeng på fem personer i alderen 34–48 år, hvor fire er teknologer og én har ansvar for produktene. Du vil bli en del av NTBs utviklingsavdeling og jobbe tett mot nyhetsredaksjonen. Vi samarbeider også på prosjekter med NTNU Trondheim og Universitetet i Bergen.   

For oss er det viktig at alle trives på jobb, og vi mener at det er lettere å jobbe effektivt når vi bygger hverandre opp og er et skikkelig lag. Du får kontorpult sammen med resten av gjengen i Oslo sentrum, og vi håper at du vil jobbe mest fra kontoret, men det er selvsagt også rom for å ha hjemmekontor. 

For at du skal trives, tror vi du bør kjenne deg igjen i at du er 

Hvem er kundene våre? 

Vi leverer NTBs journalistikk til det norske mediemarkedet og til en rekke andre bedrifter og organisasjoner. Vi jobber tett mot store kunder som Schibsted, Amedia og Polaris, for å nevne noen. I tillegg har vi ambisjoner om å utvide språkteknologien vår til også å kunne brukes i andre nordiske og europeiske land i årene som kommer. 

Hva kan vi love deg? 

Her i NTB kommer du til å jobbe sammen med erfarne, rause og dedikerte kollegaer. Vi utfordrer deg på det du kan best, og du får samtidig teste ut nye teknologier som videreutvikler kompetansen din. Videre får du  

I Pressens hus sitter vi sammen med ti presseorganisasjoner, alt fra Faktisk.no til Redaktørforeningen. I tillegg til å være en arbeidsplass er det mye aktivitet i huset med debatter, seminarer og konferanser. Vi har også en god kantine, egen restaurant og kaffebar i huset. 

Høres dette fristende ut? Da er det bare å søke – vi intervjuer fortløpende. 

Du kan ta kontakt med vår rekrutteringspartner Daniel Pedersen i MeyerHaugen. Han er snill og liker å prate. Du når ham på daniel@meyerhaugen.no eller 40 60 17 92. 

Les mer om hvordan det er å jobbe i NTB, her: https://www.ntb.no/jobb-hos-ntb