MeyerHaugen

For å gi deg bedre informasjon om stillingen, har vi spilt inn en podcast. I denne podkasten intervjuer Per Christian Evensen Helme om NTB, forventninger til rollen, og hva du kan forvente deg i denne jobben: https://soundcloud.com/user-485305904-808676494/datascientist

Hvem er vi?

NTBs ambisjon er å være Europas mest innovative nyhetsbyrå. Vi satser offensivt på fremtiden, både gjennom eksisterende tjenester og utvikling av nye områder.

Vi trenger deg for å hjelpe oss med å bygge morgendagens nyheter

Du vil jobbe i avdelingen for automatisert journalistikk er det i dag to redaksjonelle utviklere, en data scientist og en backend-utvikler. Vi bygger løsninger som skal skrive artikler basert på strukturert data og bruke maskinlæring for å lage artikler hvor språket vil bli mer variert enn vi er vant til i tradisjonelle robotsaker. I tillegg skal vi lage skriveverktøy for journalister som lager artikkelforslag basert på datasett den enkelte journalist velger, samt generere en rekke variasjoner av samme artikkel basert på variasjon av data f.eks fordelt på geografi. Sakene vi lager kan du lese i alle landets aviser og nettaviser, som VG, Dagbladet, Aftenposten NRK og TV2.

Du kan lese mer om avdelingen her: https://m24.no/automatisering-automatisert-journalistikk-lasse-lervik/ntb-oppretter-egen-avdeling-for-automatisert-journalistikk/460590

Hvem er du?
Du er glad i dataanalyse, liker å lete etter nye sammenhenger, kreativ problemløsning og er alltid interessert i å sette deg inn i nye tema eller problemstillinger. Vi ser for oss at du har 4 + års erfaring fra en lignende rolle Du har jobbet med eller forsket på anvendelser for maskinlæring, gjerne med et fokus på prosessen for å iverksette et maskinlæringsprosjekt fra datagrunnlag og løsningsarkitektur. Hos NTB vil jobbe med utvikling av NTBs automatiserte journalistikk og med utviklingen av våre journalistroboter.

Vi ser etter deg som kan noe av dette, og kjenner til andre:

Hvordan blir hverdagen på jobb?

Vi har de siste årene bygget opp en solid utviklingsavdeling, som sammen med resten av organisasjonen har satt NTB på innovasjonskartet, både nasjonalt og internasjonalt. Antall utviklere har vokst i takt med satsingen på medieteknologi, og avdelingen består i dag av 16 utviklere og 14 innleide ressurser. Flere er på vei inn.
Du vil jobbe med utvikling av NTBs automatiserte journalistikk.  og med utviklingen av våre journalistroboter. Vi er en bra gjeng på fem personer i alderen 34–48 år, hvor fire er teknologer og en har ansvar for produkt. Du vil bli en del av NTBs utviklingsavdeling og jobbe tett mot nyhetsredaksjonen. Vi samarbeider også på prosjekter med NTNU Trondheim og Universitetet i Bergen.
For oss er det viktig at alle trives på jobb, og vi mener at det er lettere å jobbe effektivt når vi bygger hverandre opp og er et skikkelig lag. Du får kontorpult sammen med resten av gjengen i Oslo sentrum, og vi håper at du vil jobbe mest fra kontoret, men det er selvsagt også rom for å ha hjemmekontor.
For at du skal trives tror vi følgende egenskaper er relevante:

Hvem er kundene våre?
Vi leverer NTBs journalistikk til det norske mediemarkedet, og til en rekke andre bedrifter og organisasjoner. Vi jobber tett mot store kunder som Schibsted, Amedia og Polaris, for å nevne noen. I tillegg er vi ambisjoner om utvide språkteknologien vår til også kunne brukes andre nordisk og europeiske land i årene som kommer.

Hva kan vi love deg?
Her i NTB kommer du til å jobbe sammen med erfarne, rause og dedikerte kollegaer. Vi utfordrer deg på det du kan best, og du får samtidig teste ut nye teknologier som videreutvikler kompetansen din. Videre får du:

I Pressens hus sitter vi sammen med ti presseorganisasjoner, alt fra Faktisk.no til Redaktørforeningen. I tillegg til å være en arbeidsplass, er det mye aktivitet i huset med debatter, seminarer og konferanser. Vi har også en god kantine, egen restaurant og kaffebar i huset.

Høres dette greit ut?
Da er det bare å søke – vi intervjuer fortløpende.
Du kan ta kontakt med vår rekrutteringspartner Daniel Pedersen i MeyerHaugen. Han er snill og liker å prate. Du når han på daniel@meyerhaugen.no eller 40 60 17 92.

Søk her:
Les mer om hvordan det er å jobbe i NTB her: https://www.ntb.no/jobb-hos-ntb