MeyerHaugen

Om selskapet

I KLP har vi nylig reorganisert vår sentrale økonomi- og finans organisasjon. Noen av de viktigste målsetningene for det kommende året, vil være å etablere en velfungerende divisjon som samarbeider på tvers og har god forståelse for KLPs virksomhet. Dette er gjort for at vi skal bli enda flinkere til å forvalte nærmere 950 mrd. pensjonskroner på en kapitaleffektiv måte. Vi ønsker å gjøre dette på bærekraftig vis, hvor langsiktig og positiv avkastning går hånd i hånd med en bærekraftig samfunnsutvikling. 

KLPs økonomi- og finansdivisjon består av fem seksjoner og vi er 42 ansatte. Vi ser vi nå etter en kollega som skal lede en nyopprettet kapitalstyringsenhet. Lederen for kapitalstyringsenheten vil rapportere til Konserndirektør Økonomi og finans, og vil inngå i divisjonens ledergruppe. Har du lang erfaring fra finansbransjen og god kjennskap til finansiell modellering og kapitaldekningsregler bør du lese videre, og hvis du i tillegg motiveres av ledelse, analyse og finansielle modeller, da vil vi gjerne snakke med deg.

Vi ønsker å gi deg som kandidat et tydelig bilde av hva denne jobben egentlig handler om. Derfor har vi intervjuet Aage Schaanning og Franciska Perger om hva som kreves i jobben, og hva KLP ser etter når de gjør denne rekrutteringen. Hør intervjuet her! https://soundcloud.com/user-485305904-808676494/direktor-for-kapitalstyring-og-direktor-for-risiko-i-klp?si=a5a670d83362419591a6d32ba7f891b0&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing 

Er det deg vi leter etter?
For å lykkes i stillingen må du kommunisere klart og tydelig, samtidig som du er en utpreget lagspiller. Suksess hos oss avhenger av samspillet mellom seksjonene og andre miljøer internt og eksternt. Videre er du initiativrik, tar ansvar og har god gjennomføringsevne. Samtidig som du er flink til å formidle kompliserte sammenhenger på en pedagogisk måte, har du også en positiv holdning og engasjement til å skape et godt arbeidsmiljø. Det er viktig at du kjenner deg igjen i KLPs verdier: Åpen, Tydelig, Engasjert og Ansvarlig. Som leder for enheten vil du ha personalansvar for fire faglig dyktige medarbeidere. Det er en fordel med ledelseserfaring, men ikke et absolutt krav.

Arbeidsoppgaver:
I hverdagen vil dine ansvarsområder spenne bredt innenfor finansområdet, og vi tror god innsikt fra samme bransje og mer enn fem års erfaring vil gi gode forutsetninger for å trives i rollen. Du vil måtte jobbe med følgende oppgaver:
 

Som Direktør for Kapitalstyring, vil hovedoppdraget være å bidra til en helhetlig ledelse og oppnåelse av strategiske mål innen balansestyring og kapitalforvaltning. Samtidig vil du få en sentral rolle i å utvikle og forbedre relevante virksomhetsstyringsprosesser, og være en tydelig bærer av endrings- og utviklingsinitiativ og etiske retningslinjer. I tillegg bør du ha sterk faglig innsikt, og relevant erfaring fra en finansinstitusjon eller tilsvarende. Vi legger særlig vekt på forståelse av finansteori, finansiell risiko og solvensregelverket, og at du har god oversikt over kapitalmarkedet. Det er også viktig at du har god forståelse av aktuarielle og forsikringsmessige problemstillinger, og har kunnskap og erfaring med avanserte modeller. I henhold til utdanningsnivå, ønsker vi deg som har relevant utdannelse på masternivå og kommuniserer meget godt på norsk og engelsk.

Vårt løfte til deg

Vi kan love deg en stilling hvor du får muligheten til å sette ditt fotavtrykk i selskapet, og være en rollemodell for faglig utvikling og være en sentral diskusjonspartner når nye strategier innen kapitalforvaltning utarbeides. Vi skal gjøre vårt beste for å sikre at du lykkes hos oss. Utover dette får du i rollen:

Høres dette ut som en spennende stilling, og har du det som skal til for å lykkes i rollen? Da ser vi frem til å lese din CV og søknad innen søknadsfristen 30.11.2022.

Dersom du har spørsmål knyttet til stillingen, eller ønsker en uforpliktende og uformell prat – så ta gjerne kontakt med vår rekrutteringspartner MeyerHaugen ved: