MeyerHaugen

Vi er på jakt etter en erfaren risk manager som vil få ansvar for å lede IRB og kapitalrisiko-teamet, og samtidig videreutvikle området som stadig er i endring. Vi tilbyr et inkluderende og internasjonalt miljø, læringskultur, hyggelige kollegaer og mange påvirkningsmuligheter.

Santander benytter interne modeller (IRB metode) til beregning av kapitalkrav for kredittrisiko og har flere porteføljer som har vært under IRB-metoden i flere år, mens noen er på vei til å rulles inn i IRB. Teamet for IRB og kapitalrisiko er ansvarlige for å monitorere IRB systemet, rulle ut resterende porteføljer inn i IRB med tilhørende koordinering mellom flere avdelinger i deres modellutvikling og validering. Videre har teamet ansvar for å definere kapital- og modellrisikorammeverk, monitorering og kontroll av regulatorisk/økonomisk kapital og modellrisiko. Utover dette har teamet en viktig rolle i bankens ABS-program (verdipapiriseringer av billån) som er transaksjoner som gir kapitallettelse for morselskapet. Teamet gjennomfører analyse av risikoparametere og kontrollerer transaksjonene ila deres levetid for å påse at de fremdeles tilfredsstiller krav til å gi kapitallettelse. Teamet er en nordisk funksjon som dekker Santanders virksomhet i alle de 4 landene vi opererer i.
 
 
Dette kan bli din nye arbeidshverdag: 

 
Hvem ser vi etter 
Vi ser etter en med stort engasjement for faget, som er nysgjerrig og god til å få folk med på reisen. Vi ser etter en leder som samarbeider godt, og er en lagspiller. Vi ønsker en relasjonsbygger, med gode organisatoriske- og mellommenneskelige egenskaper. Du er god til å prioritere, og trives med å ha flere baller i luften samtidig.

Det er også viktig for oss at du er løsningsorientert. Du er pålitelig, nøyaktig og dedikert, men ønsker at du tør å utfordre dagens løsninger og metoder – vi vil ha deg som kan lede gjennom endringer, og er trygg i rollen.

Vi tror du lykkes best i rollen om har høyere utdanning, fortrinnsvis en master innen finans, økonomi, statistikk eller liknende. Som leder for teamet ser vi at du har relevant erfaring med kapitalregelverket, og helst med IRB fra bank eller annen finansinstitusjon/konsulentselskap eller tilsynsmyndighet.
  
Vårt løfte til deg 
Vi kan love deg en jobb hvor du får muligheten til å bryne deg på et inkluderende og dyktig fagmiljø. Du vil få muligheten til å jobbe tett på ulike deler i selskapet, nasjonalt- og internasjonalt. Arbeidsmiljøet er uformelt, men profesjonelt, og med store muligheter for å være med å påvirke retning videre.

Ønsker du å vite mer? 
Lytt til leder for området Tatiana Sushko som letter litt på sløret om Santander og forteller om både rollen og kulturen https://meyerhaugen.no/podcaster/santander-capital-risk-leader/
 
Noe du lurer på? 
Ta kontakt med våre rådgivere i MeyerHaugen Ingrid Sæthre på Ingrid@meyerhaugen.no (942 87 344) eller Charlotte Rendalsvik på charlotte@meyerhaugen.no (401 97 967) for en konfidensiell og uforpliktende prat.