MeyerHaugen

Er du en innovativ og fremtidsrettet leder med erfaring innen redaksjonell ledelse og formidlingsarbeid? Kan du lede tre av Nasjonalbibliotekets redaksjonelle områder (scene, podkast og bok- og filmutgivelser) mot nye muligheter og utfordringer?

Nasjonalbiblioteket har stadig økende formidlingsaktivitet og søker nå en erfaren leder for redaksjonell kulturformidling som kan bidra til å styrke og utvikle vårt formidlingsarbeid. Som en av Norges viktigste kulturinstitusjoner har vi en bred formidling til et allment publikum over hele landet. Dette inkluderer sceneformidling, podkaster, sosiale medier, utstillinger, utgivelser og skolebesøk. Formidlingen bygger på Nasjonalbibliotekets samling av norsk kultur- og offentlighetshistorie. Vi har som ambisjon å være den fremste møteplassen for formidling av norsk kulturhistorie, og en ledende folkeopplysningsinstitusjon. 

I stillingen vil du ha ansvaret for ledelse av Nasjonalbibliotekets redaksjonelle formidling, og du vil lede medarbeidere med spisskompetanse innen scene, podkast, utgivelser, video og sosiale medier. Du vil ha personalledelse for seksjonens ti medarbeidere og ansvar for budsjettstyring. Stillingen inngår i avdelingen Kulturformidling og informasjon og rapporterer til avdelingsdirektør. Du vil delta i avdelingens ledergruppe og fungere som rådgiver for avdelingsdirektøren på relevante områder. Arbeidssted er på Solli plass i Oslo.

Om jobben
Som leder for redaksjonell kulturformidling vil du lede seksjonens tre redaksjonelle områder inn i fremtidens mulighetsrom. Stillingen innebærer følgende ansvar og oppgaver:

Hvem ser vi etter
Vi vil du skal lykkes og trives i rollen hos oss, og tenker at følgende erfaring og egenskaper legger til rette for dette:

Vi ser etter deg som er utviklingsorientert og nytenkende, som ser muligheter fremfor utfordringer. For oss er det viktig at du har god gjennomføringskraft og er strategisk. Videre er du effektiv, strukturert og god til å håndtere flere prosjekter samtidig. 

Vårt løfte til deg
Vi kan love deg en spennende og interessant stilling i et kreativt miljø med høyt tempo. Du vil få jobbe i et bredt sammensatt kompetansemiljø, med hyggelig og erfarne kollegaer.

Nysgjerrig på å vite mer?
Hvis du er nysgjerrig på å vite mer, kan du lytte til følgende podkast hvor nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre og Eline Skaar Kleven, avdelingsdirektør for kulturformidling og informasjon, deler noen tanker om hva som kreves i rollen: https://on.soundcloud.com/rsWAQ 
 
Nærmere opplysninger om stillingen fås av våre rekrutteringsrådgivere Petter Meyer på petter@meyerhaugen.no (tlf. 959 79 054) eller Karoline Bjørndal på karoline@meyerhaugen.no (tlf. 975 12 023).

Søknadsfrist snarest og innen 12. april 2023.

Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har bedt om konfidensiell behandling. Søkere vil i så fall bli varslet før offentliggjøring.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne. Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål.