MeyerHaugen

Som Data Governance Ansvarlig får du en sentral rolle i KLP-konsernet som tilrettelegger og ambassadør for datastyring og bruk av data i hele organisasjonen. I rollen som Data Governance Ansvarlig vil du lede Data Governance-organisasjonen i KLP, som skal operere i en matrisestruktur. Denne er under oppbygging. Du vil samarbeide med dataeiere, dataansvarlige og konserndataansvarlige på tvers av hele konsernet, for å sikre samkjøring.

Dette er en nyopprettet stilling i KLP, som gir deg god mulighet til å forme rollen selv. Som Data Governance Ansvarlig vil du være ansvarlig for å etablere strategi, rammer og prinsipper for datastyring i KLP, samt følge opp implementeringen av disse. Du vil bidra til å sikre at KLP kan utnytte data aktivt, effektivt og ansvarlig, og tilrettelegge for datadrevne beslutninger. Du vil jobbe tett med Direktør for Strategi og styring for å etablere en datadrevet praksis i KLP.

Andre ansvarsområder i stillingen inkluderer:

For å lykkes i stillingen ser vi etter noen med erfaring innen data governance og en lidenskap for datakvalitet. Vi håper du kan være den personen andre naturlig henvender seg til når det gjelder spørsmål om datastyring. Du har evnen til å kommunisere klart og tydelig, samtidig som du trives i en lagspill-rolle. Vi tror du vil trives hos oss dersom du er omgjengelig og flink til å etablere relasjoner. Løsningsorientering er en av dine sterke sider, og du evner å identifisere utfordringer og anbefale gode løsninger. Du er initiativrik, tar ansvar og har god gjennomføringsevne og driv. Du verdsetter sterke samarbeidsrelasjoner og trives med å levere både alene og med andre. Du vil definitivt trives hos oss dersom du identifiserer deg med, og handler i tråd med KLPs verdier: Åpen, Tydelig, Engasjert og Ansvarlig.

 

For å være kvalifisert for stillingen, ser vi for oss at du har solid kompetanse innen følgende områder:

Vi kan love deg en spennende jobb i et inkluderende arbeidsmiljø, hvor du får muligheten til å jobbe med utfordrende faglige problemstillinger sammen med dyktige kolleger i hele konsernet. Arbeidsmiljøet er uformelt, men likevel profesjonelt. KLP er avhengig av deg for å peke riktig retningen videre og drive oss dit.

Ønsker du å vite mer om stillingen? Vi har intervjuet Merete Solheim Larsen, som deler mer innsikt om jobben og hva KLP ser etter i denne rekrutteringsprosessen, Hør samtalen med rekrutterende leder Merete Solheim Larsen

Har du spørsmål? Ta kontakt med våre rådgivere i MeyerHaugen, Ingrid Sæthre på (942 87 344) eller Øystein Gjuvsland på (991 10 955), for en konfidensiell og uforpliktende samtale.
 

Om arbeidsgiveren

KLP er med sine omlag 1000 ansatte og en forvaltningskapital på 903 milliarder kroner Norges største livsforsikringsselskap. Vi har kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim. KLP er eid av kundene. Vi leverer trygge og konkurransedyktige pensjons-, finans- og forsikringstjenester til kommuner, fylkeskommuner og helseforetak, samt deres virksomheter og ansatte. I KLP er det å ta samfunnsansvar en naturlig del av vår daglige drift. Les mer om oss på klp.no