MeyerHaugen

  • Kurs /
  • Digitalt jobbsøkerkurs
Jobbintervju kurs

Digitalt jobbsøkerkurs

Slik får du jobben du ønsker! Et digitalt nanokurs for jobbsøkere.

Som jobbsøker går du gjennom en prosess. Hvilken læring du har behov for defineres av hvor du er i prosessen. Når du skal skrive CV, er det nettopp CV du vil lære mer om. Når du senere i prosessen skal på intervju er derimot CV uinteressant.

Dette videokurset følger prinsippene for nanolæring. I praksis betyr dette at de som tar kurset kan lære i små porsjoner, tilpasset det behovet de har akkurat der og da.

Innholdet i kurset består av 7 videomoduler som er fra 7 til 15 minutter lange. Hver video er tilpasset de ulike stegene i jobbsøkerprosessen en person må gå gjennom for å finne en ny arbeidsgiver.

Modulbeskrivelser

1. Forberedelse til jobbsøk – Hva vil du?

Det kan være vanskelig å finne ut hva man vil. Likevel er det viktig at man forsøker å kartlegge egen motivasjon, både siden det blir lettere for andre å hjelpe deg, og siden det er viktig for å få jobben. I denne modulen lærer du en modell for å vurdere om en mulig jobb er riktig, samt to øvelser for å kartlegge hva du vil og er god på.

2. Forberedelse til jobbsøk – Forstå arbeidsgiveren

For å få en jobb må arbeidsgiver forstå at du er rett for jobben. For å lykkes med dette må du forstå hvordan arbeidsgivere tenker. I denne modulen lærer du om de tre spørsmålene alle arbeidsgivere stiller seg – uansett hvilken jobb du søker.

3. Forberedelse til jobbsøk – Slik forstår jobben

Når du først skal søke en jobb må du vite hva jobben handler om. I denne modeulen lærer du hvorfor dette er så viktig, og en fremgangsmåte for å analysere stillingsannonser og finne svar på det du lurer på.

4. CV guide

CVen er det viktigste dokumentet i en jobbsøknad. Men bør du ha med bilde? Og hvilke CV-mal bør du bruke? I denne modulen lærer du hva gode CV maler har til felles, og hvilke fallgruver du bør unngå når du skriver din egen CV.

5. Tilpasning av CV

CVen din bør tilpasses jobben du søker. I denne modulen lærer du hvordan du tilpasser erfaringsbeskrivelser og nøkkelkvalifikasjoner, og hvordan du skriver disse på en overbevisende måte. Du får også en gjennomgang av hvilke viktige punkter du skal sjekke før du sender CVen fra deg.

6. Søknadbrevet

Søknadsbrevet kan være et mareritt å skrive. Denne modulen lærer deg hvilke klassiske søknadsfeil du bør unngå, hvilke ting du skal fokusere på i søknaden, samt noen gode eksempler på hvordan du kan skrive bedre tekst i søknaden.

7. Forberedelse til intervjuet

Hva bør du vite før du går i et jobbintervju? I denne modulene lærer du hva som gjenkjenner de beste intervjukandidatene, og hva du bør tenke godt over før intervjuet. Du lærer hvorfor eksempler bør brukes som del av svaret på intervjuspørsmål, og hva du bør være bevisst når det gjelder kroppspråk på intervjuet.

Meld deg på kurset her: https://kurs.meyerhaugen.no/p/jobbsokerkurs