MeyerHaugen

 • Artikler /
 • Slik sikrer du drømmejobben 

Slik sikrer du drømmejobben 

Partner og rekrutteringsekspert Henrik Andersson har jobbet med rekruttering i over femten år. Han forteller at jobbsøkerprosessen består av fire steg. Det starter med å kartlegge jobbmarkedet. Du skal finne en jobb som passer dine interesser og kvalifikasjoner. Neste steg er å utforme en jobbsøknad og søke på stillingen. Jobbsøknaden og CV er avgjørende for om du kommer videre til neste steg, intervju. Tilpass både søknad og CV til jobben du søker på og fremhev hva du kan bidra med til jobben du søker på. Når du kommer til intervju er det viktig at du stiller forberedt, at du vet hvilke positive sider du bør trekke frem og hvilken del av kompetansen din som du bør fremheve. Til slutt er selve intervjuet – da gjelder det å prestere best mulig, uten at nervene tar overhånd.   

 

Her er Anderssons beste tips til jobbsøkerprosessen. 

 1. Vær forberedt til intervju
  Du trenger ikke lese hele årsrapporten, men hele stillingsannonsen, informasjon om selskapet og de du skal møte. Vit hvem du skal hilse på i jobbintervjuet.  
 2. Hold deg oppdatert og vær relevant.
  Kalibrer markedsverdien din med jevne mellomrom. Vær aktiv på LinkedIn og hold profilen din oppdatert. Delta på faglige arrangement som er relevant, og sørg for at kompetansen din holder seg dagsaktuell. 
 3. Bygg nettverk og plei relasjoner.
  Invester i kontinuerlig vedlikehold av nettverk. Invester i menneskene rundt deg.  Ingen vil ha en venn som kun strekker ut en hånd når han/hun trenger noe. Om du får nei på et intervju – ring og spør om hvorfor. Har du en ydmyk tilnærming til prosessen og et ønske om å lære, gir du et langt bedre inntrykk enn dersom du blir irritert fordi prosessen ikke går din vei.  
 4. Vær ydmyk, og tenk langsiktig.
  Tap og vinn med samme sinn. Det er lov å bli frustrert når jobben ikke blir din, men kom deg raskt over nederlaget og se fremover. Lær av nederlagene, slik at du kan perfeksjonere deg til neste runde. Ingen vil ansette en dårlig taper. 
   

 

Vil du lære mer om rekrutteringsprosessen? Ler mer på våre karrieresider eller sjekk ut våre digitale jobbsøkerkurs.