MeyerHaugen

Avdelingsdirektør for kommunikasjon og rådgivning

Vår kommunikasjonsdirektør slutter for å gå over i ny jobb, og vi søker derfor hennes etterfølger.

Medietilsynet har de siste årene økt satsingen på kommunikasjon og rådgivning, og offensiv kommunikasjonsaktivitet i mange kanaler har resultert i økt synlighet og bedret omdømme. Vi søker nå en ny avdelingsdirektør som evner å ta dette arbeidet videre. Vi ønsker oss en dyktig leder som er motivert for å spille en sentral rolle i å videreutvikle Medietilsynet som en relevant, tydelig og synlig samfunnsaktør.

Du får ansvar for Medietilsynets samlede kommunikasjonsvirksomhet, eksternt og internt. Til stillingen ligger også ansvar for rådgivningsarbeid knyttet til barn og medier og kritisk medieforståelse. Stillingen innebærer per i dag personalansvar for ni medarbeidere og budsjettansvar. Avdelingsdirektøren rapporterer til Medietilsynets direktør og inngår i virksomhetens ledergruppe.

Erfaring og utdanning
Vi søker deg som har erfaring både som leder og med strategisk og operativt arbeid innenfor kommunikasjon, og da særlig på digitale flater. Du må ha god teft for hva som skal til for å nå gjennom med et budskap, svært gode formuleringsevner og kunne vise til dokumenterte resultater. Evne til å bygge et lag og skape engasjement blir vektlagt.

Aktuelle kandidater har relevant høyere utdanning. Det er en fordel med kunnskap om mediemarkedet, forbrukeratferd og teknologi. Kjennskap til offentlig forvaltning og politiske beslutningsprosesser er ønskelig, men ikke avgjørende. Vi søker en selvstendig og tillitsskapende avdelingsdirektør som evner å samarbeide godt både internt og eksternt. Stor arbeidskapasitet, fleksibilitet og høy gjennomføringsevne er viktig. Det samme er et bredt samfunnsperspektiv og interesse for Medietilsynets fagområder. Gode kommunikasjonsevner både skriftlig og muntlig, på norsk og engelsk, er et krav.

Ansvar og sentrale oppgaver

Stillingen innebærer noe reisevirksomhet.

Kvalifikasjonskrav 

Medietilsynet ser på mangfold som en styrke, og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Vi deltar i statens inkluderingsdugnad, og vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en», men som ellers fyller kvalifikasjonskravene til stillingen. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en» kan brukes til rapporteringsformål.

Vi tilbyr
En spennende og interessant stilling i en sektor i stor endring. Du får jobbe i et bredt sammensatt kompetansemiljø, med hyggelige og erfarne kollegaer. Vi holder til i nyoppussede lokaler i Fredrikstad, og tilbyr våre ansatte mulighet for hjemmekontor inntil to dager i uken. Lønn etter avtale.

Nysgjerrig på å vite mer?
Hvis du er nysgjerrig på å vite mer, bør du lytte til følgende podkast hvor Medietilsynets direktør Mari Velsand  deler noen tanker om hva som kreves i rollen:

https://soundcloud.com/meyerhaugen/avdelingsdirektor-kommunikasjon-og-radgivning-medietilsynet/s-RIzIptkJ0U4
 
Nærmere opplysninger om stillingen fås av direktør Mari Velsand, tlf. 913 28 448, eller våre rekrutteringsrådgivere Bård Idås, tlf. 950 444 83 og Ann Mari Nygjerde, tlf. 957 50 245.

Ny søknadsfrist 7. mai 2021. Søknader vurderes fortløpende.
(Opprinnelig søknadsfrist 23. april 2021)

Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har bedt om konfidensiell behandling. Søkere vil i så fall bli varslet før offentliggjøring.