MeyerHaugen

Vil du være med å forme fremtidens TV- og lyddrama fra NRK?  NRK er Norges viktigste produsent og samarbeidspartner for norsk drama, og nå søker vi redaktør for dramaavdelingen. Dramaavdelingen er en av fire dramaproduserende avdelinger i NRK (de andre er Super, P3 og Underholdningsavdelingen). NRKs dramaavdeling har ansvar for å produsere og samprodusere dramaserier for et bredt publikum i Norge, det vil være serier som for eksempel Mammon, Heimebane, 22.juli, Lykkeland, Norsk-ish, Exit og Verden er min. Avdelingen har også ansvar for nordiske og internasjonale samproduksjoner. Avdelingen har et generelt og overordnet fagansvar for drama i NRK. 

Dramaserier er en stor og viktig satsning for NRK, og er et felt i stadig utvikling og med stor internasjonal konkurranse.  Vi søker derfor en dramaredaktør som brenner for norsk drama og som har ambisjoner om å fortsette utviklingen av norsk dramaproduksjon i verdensklasse. Redaktøren rapporterer til programdirektør, er en del av ledergruppa i Marienlystdivisjonen og vil også være en del av NRKs øvrige redaktørkollegium. For at du skal få ett enda bedre innblikk i hva stillingen går ut på har vi spilt inn en stillingspodkast med fungerende dramaredaktør Petter Wallace: https://soundcloud.com/user-485305904-808676494/dramaredaktor?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing 

NRK søker en redaktør som:

For å peke retning for NRKs dramaleveranse, for å inspirere både egne medarbeidere og NRKS leverandører, må søkeren ha grundig kjennskap til nasjonale og internasjonale trender på dramaområdet, kjenne den norske TV-bransjen og nyte tillit der. Søkeren må ha ledererfaring fra dramaproduksjon og/eller -bestilling og stor kunnskap om moderne dramapublisering.

Arbeidsoppgaver

Ta gjerne kontakt med rekrutteringspartner Ellen Ruth i MeyerHaugen AS, for en uformell og konfidensiell prat om rollen.